Lee | op de markt

Lee Teng Poh stond met haar prints en kunst op de markt van het rondreizend minifestival SACRIFICE, dat plaatsvond tijdens het SPRING festival in Utrecht. Mannen met hertengeweien, feministische vuisten en theater, onze redacteur Lotte Campman doet verslag.

Door Lotte Campman
Hoofdfoto: Jónatan Grétarsson.

Sacrifice – The Market
26 mei 2017 – 27 mei 2017
Stadsschouwburg

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei stond Lee Teng Poh met haar stand prints en kunst op market van het rondreizend minifestival SACRIFICE, dat in het laatste weekend van het overkoepelende SPRING theater- en dansfestival (18 tot 27 mei) de Stadsschouwburg van Utrecht overnam. In verschillende dans, muziek, en performance acts stelde een groep internationale kunstenaars onder leiding van het Iceland Dance Company een scala aan rituelen voor.

The Market fungeerde tijdens het festival als verbindende factor tussen de shows. Hier konden de bezoekers kleurrijk versierde standjes langs gaan van kunstenaars en ondernemers die vanuit een overtuiging of creativiteit gemotiveerd zijn. Uit de samenwerking tussen de marktkraampjes, de dans-, muziek-, film- en performancevoorstellingen volgde een 4 uur durend programma rondom rituelen, overtuiging en creativiteit met de bedoeling in contrast te staan met de huidige tijden van onzekerheid en kapitalisme.


Stand van Andrea Rhodenborgh met haar unieke handgemaakte houten siraden: www.rhodenborghdesigns.com

Stand Lee Teng Poh met prints en kunst van: www.pohpohpoh.nl

Omdat we op de markt stonden hebben we helaas geen shows kunnen zien. Wel kwamen de performers tussen de shows door acts opvoeren op de markt. Zo was op een paar meter van onze stand een halfnaakte man met glittertop, hoge hakken, een masker en een hertengewei op zijn hoofd aan het pottenbakken à Patrick Swayze in Ghost, maar dan solo (zie hoofdfoto).

Deze vrouw in Dunkindonut-gewaad was een van de opvallende verschijningen op de markt. Foto: Iceland Dance Company

De acts (in ieder geval op de markt) zochten veel interactie met het publiek en de standbeheerders. Ook al leken ze in het begin vooral humoristisch, door het aanhouden en in herhaling treden van de acts sloeg het snel over naar een ongemakkelijke gegiegel.

Headbangende,tapdansende piraat-clown

Zoals gebeurd met rituelen volgde gewenning. Daartoe hielp ook het korte deuntje – waar je je een soort The Sims-achtig lift muziekje bij moet voorstellen – dat uren op repeat stond in de foyer. Aan het eind van het weekend keken de standhouders niet meer op  van het met klei besmeurde schaars geklede hybride mens-hert, of de tapdansende piraat.

Een groepje dansers gaat in interactie met Lee’s print  “bicep cactus” uit de serie HUMAN NATURE. Ze hielden de ‘feministische’ slaande vuist zo lang vol dat we uiteindelijk maar mee gingen doen. 

Op 1 juli 2017 zal Lee weer met haar werk op een markt te vinden zijn!
Dit keer op de reizende markt Le Bazarre, die deze editie op
RAUM, Berlijnplein te vinden zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *