Reistips | Parijs

Oei, Valentijnsdag staat voor de deur. En hoewel je misschien niet in die commerciële hype mee wilt doen, blijkt je lief wel iets gehaald te hebben. Wat nu? Ga een weekendje naar Parijs, wij geven je alle tips!

Door: Marijke Phoa

Je hoeft natuurlijk niet gelijk dit weekend al op pad, dat zou al wat duurder uitpakken dan je misschien zou willen. Maar als je morgen het alvast in een kaartje aankondigt dat jullie samen op pad gaan, kan je daarna altijd nog een goede deal zoeken. Hoe ziet zo’n weekend er vervolgens dan uit? Wij zijn zelf liefhebbers van goed eten en een ongedwongen sfeer. Dat houdt in dat we gewoon uitslapen, onze tijd voor dingen nemen maar daardoor niet perse alles willen lopen. Hier is hoe je met zo’n instelling alsnog veel kan zien in Parijs.

DAG 1

Kom je op vrijdagochtend/middag aan? Dan raden wij aan je weekendje te beginnen met een zeer chille lunch bij Soul Kitchen. Deze zit achter de Montmartre in een rustige straat, maar is een kleine treasure als je hem vindt.  Dit gezellige tentje heeft per dag hoogstens een klein aantal keuzes op de menukaart staan, maar man die zijn lekker. Wij hadden bijvoorbeeld lasagne en pompoensoep. Wat ook altijd een pluspunt in ons boekje krijgt is wanneer je gratis water aanbiedt. Topplek!


Daarna loop je wat rond in het gebied van de Montmartre, maak je wat foto’s van de omgeving, kijk je naar de kunstenaars die op het plein erachter werken, of shop je alvast wat souvenirtjes voor de schoonfamilie thuis (maak je gelijk de blits bij ze ;)).

Daarna kies je een museum uit, en geniet je van wat kunst. Bijna alle musea zijn op de vrijdagavond tot 10u open, dus je kan alle tijd ervoor nemen. Wij vonden Palais de Tokyo erg interessant, maar als je bijvoorbeeld meer een Louvre fan bent, moet je het natuurlijk helemaal zelf weten. Als je moe bent, of ondertussen trek hebt gekregen, kan je altijd nog tussendoor gaan eten en later weer terug naar de kunst gaan.


Wat je de rest van de avond doet hangt natuurlijk meer van jezelf af. Stappen, of een lekker rustig avondje op de kamer. Ga je voor het eerste, en je was toevallig toch al bij Palais de Tokyo dan kan je na je museumbezoek ook gelijk daar nog je nacht doorhalen in de museumclub.

DAG 2

Ongeacht hoe je je avond door hebt gebracht, kan je de tweede dag beginnen met wederom een goedvullende maal in de vorm van brunch bij Hollybelly 5. Daarna pak je een metro naar de Grote Moskee. Voordat je daarheen gaat kan je eerst nog even van het park dat er aan grenst genieten. Daar heb je ook een botanische tuin die je zou kunnen bezoeken. Het is niet de meest uitgebreide versie die er is, maar misschien wel leuk voor de afwisseling.

De Grote Moskee heeft een prachtige binnenplaats en heeft fantastisch ingewikkelde patronen op de muren aan versiering. Nadat je hier een rondje hebt gedaan kan je bij het theehuisje aan de achterzijde van de moskee een drankje doen en een gebakje eten.

Als je vervolgens terugloopt richting de Seine, kan je deze helemaal volgen tot je bij de Notre Dame komt. Daar kan je even naar boven wippen voor wat foto’s of een bezoekje, waarna je nog verder langs de Seine kan lopen tot je bij het Louvre bent. En als je bij het Louvre bent kan je net zo goed nog een klein stukje doorlopen naar het winkelcentrum Lafayette en daar nog wat gaan winkelen of wat eten. Of je pakt een metro van daaruit om nog de Eiffeltoren in de avonduren te zien. Dan is ie wel zo leuk verlicht.

DAG 3

Afhankelijk van wat je vertrektijd is, zou je een wandeling kunnen maken aan de hand van de film Amélie. Deze route brengt je langs mega pittoreske gevels die Parijs te bieden heeft. Ook kom je langs verschillende concept-stores waar je allerlei hippe dingetjes kan kopen (of natuurlijk alleen naar kan kijken).

Of, als je die gisteren nog niet bezocht hebt, kan je vandaag natuurlijk nog langs de Eiffeltoren wandelen. Met een stokbroodje en wat croissants onder de arm, en wat kaas of jam uit één van de winkeltjes en je kan in het park aan de Eiffeltoren zitten voor een nonchalante picknick.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *