Reistips | Dubai

In deze koude dagen is iedereen natuurlijk massaal zijn vakantie aan het plannen. Ga je wat verder weg, dan krijg je misschien te maken met een overstap in Dubai. Een aantal tips over hoe je die kunt invullen!

Door Jamilla Schoenmaker
Hoofdfoto via Dronestagr.am

Dubai, een beetje het capital van de Emiraten. Een stad die in de jaren ’60 uit weinig anders bestond dan zand, nauwelijks voor te stellen hè? Afgelopen april was ik op doorreis naar Bali en besloten wij om onze overstaptijd 24 uur te maken. Dit gaf ons de mogelijkheid om “the city of Gold ” eens met eigen ogen te aanschouwen. Vooraf hadden we ons ingelezen zodat we deze 24 uur zo optimaal mogelijk zouden benutten. (Een hotel dichtbij een metrostation, route uitstippelen etc.) Toch zorgde 24 uur in een vreemde stad natuurlijk voor een uitdaging; namelijk zoveel mogelijk zien en doen in zo weinig mogelijk tijd. Oftewel; hoe benut je je tijd het beste?

Voordat je aan de reis begint, bedenk wat je wil zien, pak google maps erbij en kijk hoever deze dingen uit elkaar liggen en stippel vervolgens een logische route uit. Of je uiteindelijk in Dubai het OV of de taxi neemt, zo maak je nooit onnodig kosten.


Foto door: @dubaiieye

De OV-dagkaart
Allereerst is het het verstandigst om een Nol Card, of zoals wij het noemen: een ov-dagkaart te kopen, hiermee ben je in staat om te gaan en te staan waar je maar wilt. Qua openbaar vervoersopties kun je kiezen uit het bus- of metronetwerk. Het busnetwerk is erg uitgebreid en de meeste lijnen rijden 3x per uur, het metronetwerk is daarentegen iets minder uitgebreid maar wel een snelle manier om de stad volledig te doorkruisen. Daarbij staan in iedere metro en de stations de airco zo hoog dat je het er niet warm kunt krijgen!

De taxi
Loop je tegen het feit aan dat er graag dingen zijn die je wil bewonderen maar ligt hier helaas geen bus- of metrostop bij in de buurt? Pak dan gewoon de taxi! Ook in Dubai zijn deze te herkennen aan een lichtgevend bordje op het dak. Illegale taxi’s zijn er nauwelijks en dit maakt de betrouwbaarheid van de taxi’s erg groot. Daarbij is het wegennetwerk in Dubai erg goed omdat er veelal 3 of 4-baanswegen zijn gecreëerd (zelfs middenin de stad!)


Foto via Expedia.nl

The Dubai Mall
The Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld! En je gelooft je ogen niet, want niets is daar te gek (net als in de rest van Dubai trouwens). Het winkelcentrum is waanzinnig goed te bereiken. Je stapt de metro uit en middels een soort bovengrondse tunnel loop je zo het winkelgedeelte van de Dubai Mall binnen. Het winkelcentrum bestaat uit ongeveer 1200 winkels, een schaatsbaan, een fontein, een immense bioscoop en bovenal; het stralende middelpunt: het verdiepingshoge aquarium. Naast het bewonderen van al deze dieren vanachter een ruit is het ook mogelijk om in dit aquarium te duiken alsmede jezelf in een kooi naar de bodem te laten zakken en de haaien te voeren. Dus zelfs als je er niet komt om te winkelen zul je versteld staan van wat The Mall je allemaal te bieden heeft.


Foto door: @ramimansourr

Burj Khalifa
Hoewel het hoogste gebouw ter wereld er vanaf de voet al adembenemend uitziet moet je de mogelijkheid om deze vanaf de top te bezichtigen absoluut niet laten schieten. Je kunt de gehele dag naar boven toe, maar het allerbeste moment is om dit te doen rond 5:30 ’s ochtends. Waarom? Omdat de stad dan nog donker en stil is, maar binnen 30 minuten heeft de zonsopkomst zich ingezet en kun je genieten van de prachtige stad bij daglicht. Zo heb je beide uitzichten in 1 bezoekje!

Foto door: @ramimansourr

Het Palmeiland
Ons eigen Palmeiland, dat mag ik wel zeggen toch? Het is namelijk een stukje Dubai wat volledig opgespoten is door ons, de Nederlanders. Hierdoor, alle prachtige beelden en het uitzicht wat wij hadden vanuit het vliegtuig was dit echt een bucketlist dingetje wat we per se bezocht wilden hebben. Echter… Het lukte ons niet om hier te komen… Super stom!! Dat er een tramlijn liep, dat wisten we maar de ingang van deze lijn vinden was iets moeilijker. En vanwege het tijdgebrek hadden we ook niet het geduld om deze nog uitgebreider te zoeken…


Foto door: @_mustafasyed_

Burj al Arab Beach
Wie houdt er nou niet van het strand? Het Dubai strand is op zichzelf niet bijzonder, maar met het prachtige uitzicht op het bekende Burj al Arab hotel, ook wel bekend als “de zeilboot”. Tevens is dit ook de kant van Dubai vanwaar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Dus na een drukke, hectische dag is dit de plek waar je weer volledig tot rust kunt komen.

Bovenstaand waren natuurlijk maar een paar ideeën om je tijd in Dubai te benutten. Verkijk je echter niet op de tijd… Dubai is groots en meeslepend en voordat je het weet is je tijd daar alweer om. Als ik heel eerlijk ben, ben ik blij dat ik in Dubai geweest ben en dat ik met mijn eigen ogen heb kunnen zien hoe deze stad met recht “The City of Gold” genoemd wordt. Ik moet er wel bij vermelden dat ik één dag genoeg vond. Twee dagen zou ook nog gaan, maar Dubai is geen stad waar je twee weken vakantie kunt houden. De gezelligheid van een restaurantje of een kroegje kennen ze daar niet, wat het heel mooi, maar heel onpersoonlijk maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *