Recept | Worteltaart

Wij vieren feest! Onze Instagram account loopt hartstikke goed (500 volgers gehaald!), wij krijgen leuke opdrachten toegestuurd en we hebben een heleboel lieve mensen ontmoet! Tijd voor taart. We hebben een heerlijk recept ontwikkeld en die delen wij graag!

Persoonlijk houd ik niet zo van de natte versie, dus dit is een iets drogere versie dan normaal. Ook houd ik niet van rozijnen (te klef) of de hele zoete glazuurlaag die er vaak op zit, dus het wordt een eigen variatie op de worteltaart.

Wat heb je nodig?

Keukenmiddelen:
Bakblik van ongeveer 24 cm
Bakpapier voor de bodem van het bakblik
Keukenmachine/rasp
Zeef
Mixer
Oven

Ingrediënten:
200 gram suiker
200 gram bloem
200 gram wortelen
150 ml zonnebloemolie
50 gram walnoten
2 eieren
Zakje bakpoeder
Flinke snuf kaneelpoeder

100 gram monchou
50 gram suiker
250 ml slagroom
zakje klopfix

Hoe maak je het?

Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden (kijk even online naar andere temperaturen voor andere typen ovens.)

Klop met een mixer in een schaal de twee eieren op tot ze in hoeveelheid verdubbeld zijn, en doe daarna de suiker erbij (blijf kloppen). Giet dan heel langzaam steeds een beetje olie bij de mix terwijl je op een langzamer tempo door blijft kloppen. Leg de mixer weg. Voeg de geraspte wortelen (kan je raspen of met een keukenmixer fijnmalen) door de mix en schep deze met een lepel door de mix. Meng de bakpoeder met de bloem. Zeef de bloem steeds een beetje boven de bak en schep het steeds beetje bij beetje door het mengsel heen met de lepel (scheppen, in tegenstelling tot mixen, houdt de taart luchtig). Voeg een snuf kaneel toe. Hak ongeveer 2/3 van de walnoten grof en voeg dat ook toe. Nog een keer roeren met de lepel, giet het in de ingevette bakvorm en plaats het in de oven voor ongeveer een uur. Test vanaf 45 minuten af en toe met een satéprikker hoe nat de taart nog is.

Nadat de taart in de oven zit, kan alvast aan de glazuur gewerkt worden. Klop eerst met de mixer de monchou en de suiker samen. Voeg daar de slagroom en klopfix aan toe en klop tot de slagroom stijf is. Zet weg in de koelkast om op te stijven.

Wanneer de taart uit de oven is en afgekoeld is, kan de ‘glazuur’ over de taart heen verspreid worden. Afhankelijk van hoe hoog je taart is geworden (dat wil bij mij nog wel eens mislukken) kan je ook de taart doormidden snijden en een extra laag met slagroom bedekken. Verdeel een aantal van de overgebleven walnoten die heel zijn over de taart, en hak de rest nog grof en strooi over de taart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *