Museumnacht | Maastricht 2019

Op 12 april 2019 vindt alweer de vierde editie van Museumnacht Maastricht plaats. Wij zijn ook van de partij om verslag te doen, maar geven je graag voor die tijd nog wat tips! Wat te doen deze museumnacht?

Nog één week te gaan voordat wij, samen met dertien andere cultuurambassadeurs, de Museumnacht van Maastricht onveilig gaan maken. We zullen verslag doen via onze social-media kanalen, maar hopen vooral natuurlijk dat we je daar live gaan tegenkomen. Om alvast een kleine sneak peek te geven van waar je ons kan tegenkomen hebben wij even een tiplijstje voor je opgesteld van wat je niet moet missen!

Voordat we onze tips geven willen wij nog even een kleine pro-tip geven die op elke museumnacht wel van toepassing is: niet teveel willen doen. Dat en comfortabele schoenen aandoen. Er zijn maar liefst 13 culturele instellingen die meedoen dit jaar, verspreid over de hele stad. Er zijn wel hop-on-hop-off bussen, maar alsnog moet je ook op de locaties lopen (en dansen) dus comfort boven stijl is ons motto. Hoe vaker je wisselt van locatie, hoe vaker je ook moet reizen en hoe minder je uiteindelijk gaat zien. Komt de sfeer net lekker op gang op de ene locatie? Zet je FOMO (fear of missing out) uit en blijf er vooral hangen. Sfeer gaat boven events in ons optiek.

Voor museumnachten kijken wij vooral naar de randprogrammering. Tentoonstellingen zijn leuk, maar die kan je ook op een ander moment bekijken (en is het vaak ook nog wat rustiger dan op een museumnacht). In de weinige uurtjes die je hebt op een museumnacht concentreren wij ons daarom liever op performances, muziek of dans.

Spoken Word: Lost in Space    20:00-21:00
Performance art op basis van literatuur. Wij houden ervan. In deze editie gaan jonge talenten muziek, gedichten en uitvoeringen opvoeren die geïnspireerd zijn op boeken van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht.

Ready for take-off? Met SALLY Dansgezelschap Maastricht    21:00-21:30
Een dansgezelschap die een choreografie rondom de zwaartekracht uitvoert. Hoe veelbelovend klinkt dat? In een eerdere post hebben we wel eens verteld hoe we geraakt werden door het gezelschap van Conny Janssen danst. We hopen dus op eenzelfde soort beroering door de toevoeging van een museum als danszaal.

Maanserenades    22:15
Een concert van een Bariton en Mezzo Sopraan met verschillende liederen over de liefde en vergankelijkheid, geïnspireerd door de maan? Yes, please! Ook hier komt comfort weer om de hoek kijken, zorg dat je warm genoeg gekleed gaat.

Afterparty    00:00-05:00
Een museumnacht is eigenlijk gewoon één groot feest, een afterparty mag dan ook niet ontbreken. We hopen dat je geniet van onze tips en zien je op de dansvloer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *