Van ruilen | Komt kunst

Redacteur Lee Poh ging een uitdaging aan om zijn werk te ruilen voor een ander product. Een beangstigend idee in de eerste instantie, maar wat tot mooie resultaten kan leiden. Het loont zeker om uit jouw comfortzone te treden!

Door Lee Poh.

Binnen de opleiding van de HKU is er naast het gewone curriculum ook ruimte om bijvoorbeeld te experimenteren. Daarnaast produceer ik thuis bijna wekelijks prenten op eigen initiatief. Dit gebeurt allemaal in een comfortabele en veilige setting.

Naar aanleiding van een vak was het de bedoeling om interactie te zoeken met onbekende mensen en het werk wat je maakt. Het maken van contact met mensen die ik niet ken, vind ik toch wel spannend en vooral eng. Het was de bedoeling om je werk te ruilen voor iets wat men het waard vond. Het idee maakte mij enorm sceptisch en eigenlijk een beetje bang. Het eerste wat door mij heen ging was dat ik dacht dat ik mensen lastig zou vallen met werk wat hen misschien totaal niet aanspreekt. Naast dat ik denk dat ik mensen belaag, stel ik mijzelf kwetsbaar op met werk waar ik volledig achter sta en eigenlijk bang ben om direct afgewezen te worden. Uiteindelijk heb ik door de zure appel heen kunnen bijten en mijn angsten en onzekerheid aan de kant geschoven! Hieronder het resultaat:

www.thevillagecoffee.nl

www.inksociety.nl
www.platomania.nl

Dit experiment was tot mijn verbazing een succes. Hiermee heb ik er voor gezorgd dat de mensen die ik heb ontmoet kennis heb laten maken met iets wat ik met veel liefde doe en ze hebben dit beloond met een leuke tegemoetkoming.

Het cliché om uit je comfortzone te treden, werkte in dit geval dus erg goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *