Recept | Monchoutaart

Wauw, niet te geloven,  we bestaan 1 jaar! Wat een prachtig jaar was het, mede dankzij julie! Bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie, en laten wij nou net een heerlijk recept voor een monchoutaart voor jullie hebben.

Ondanks dat ik mijzelf heb laten overtuigen over het kwaad dat suiker heet en dat ik vind dat het in teveel voeding is toegevoegd, ben ik ook van mening dat af en toe zou moeten kunnen. Helemaal wanneer het op gebak aankomt, want dat is nooit bedoeld geweest om gezond te zijn. Dus om een gezond alternatief te maken vind ik in principe gewoon jezelf voor de gek houden. In dit recept voor een monchoutaart zit daarom dan ook weer de nodige roomboter, suiker en slagroom. Dus eet met mate, maar geniet vooral!

Wat heb je nodig?

Keukenmiddelen:
Bakblik van ongeveer 24 cm
Bakpapier voor de bodem van het bakblik
Mixer
Aardappelschilmesje
Deegroller/vleeshamer
Pan

Ingrediënten:
200 gram Monchou
100 gram witte suiker
1 pak bastognekoeken (en ja het A-merk smaakt gewoon beter)
1 banaan
60 gram roomboter
0,5 liter slagroom
zakje klopfix
1 blik kersenvlaaivulling

Hoe maak je het?

Leg op de bodem van je bakblik een vel bakpapier.

Smelt in een koekenpan de boter totdat deze vloeibaar is. Sla ondertussen de koekjes tot gruis met een vleeshamer of deegroller (het helpt als je de koekjes in een schone theedoek vouwt en daaroverheen rolt/slaat) of in een keukenmachine. Meng de koekkruimels in de pan met de gesmolten boter en roer dit goed door. Schep en verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik, druk goed aan en zet het weg in de koelkast.

Meng de monchou met de suiker met een mixer totdat het één brei is. Voeg de slagroom en een zakje klopfix toe en mix op hoge stand de monchou met de slagroom totdat deze stevig is.

Snij de banaan in plakjes van een kleine halve centimeter. Haal het bakblik weer uit de koelkast en verdeel de plakjes banaan over de bodem, laat ongeveer een centimeter vanaf de rand rondom vrij. Vul daarna de rest van het bakblik met de monchou mix en laat dit ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel, na het opstijven, de kersenvlaaivulling over de taart en eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *