Vossenjacht

Onze mascotte, de cultuurvos, heeft een neus voor interessante culturele uitingen. Wanneer zij wat spannends tegenkomt zal zij het dan ook gelijk met jullie delen! Laat de jacht beginnen!

Januari

Van 30 november tot 20 januari is het Amsterdam Light Festival weer in Amsterdam te aanschouwen. Ruim 35 lichtsculpturen zijn verspreid over zowel een vaarroute als een wandelroute (vanaf 14 december is deze pas gereed), waaronder een werk van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei van maar liefst 7 kilometer!

vaarroute zijn bij losse rederijen te boeken +/- de 20 euro, vanaf 14 december is de wandelroute beschikbaar, die is uiteraard gratis

 

De Hortus is deze winter extra lang open tijdens de unieke ‘Hortus by Light’ avonden. Op deze avonden kunt u genieten van een sfeervol verlichte tuin, het winterterras met kampvuur en glühwein, en zelfs een driegangendiner in de Oranjerie. Tijdens de avonden is de Hortus toegankelijk tegen een gereduceerd entreetarief van €5,- (of gratis met de vriendenkaart en voor kinderen t/m 4 jaar). Voor een bezoek aan de tuin tijdens Hortus by Light kunt u een kaartje kopen bij de hoofdingang. U hoeft hier voor niet te reserveren.

€ 5,- entree (rondleidingen en diners zijn uitverkocht)

Punkband One Million Dollar Baby bijt het spits af om 19:00 (weest op tijd) en we hebben de primeur van de nieuwe lichtinstallatie van Nick Verstand. Sing en songwriter Bear Bozeman speelt erg mooi en dan gaan we Voguen met de Winter Celebration Mini KiKi Ball, er wordt een seks-verhaal voorgedragen over Donald Trump door Carolina Pinto en er is muziek van DJ Luiz de Palma. Scheikunde les incl. proefjes door Carien van Aubel, Bas Kosters Studio komt met mooie items om te kopen, er is een analoge en niet analoge DJ set van MONO BROS, en ook de jeugd van Amsterdam Noord: DynaBeatz heeft een eigen ruimte met het thema baldadig, tegelijkertijd simultaan snelschaken met Sanne Visser en de hele tijd eten bij het Zwitserse landschap van Victor Engbers en Marloes Heineke, maar ook het optreden van raptalent Stien Den Hollander (S10), de zelfgemaakte muziek installatie van Maarten van der Kamp en de erg goeie spelshow van de gecoltruide broeders Nelissen, opera met Jappe Groenendijk, hiphop met SMIB, en daarna DJset van KC & Piet & Bonne Reijn. Sexy Violence Freefight met Sam Andrea en Snorella WC, de Angolese Pop band Bazooka of laat je vermaken door de stand up comedy door ongevorderden van Waynehorse, doorlopend vuurwerk uit Jef Hanenhuid en de hele nacht intiem op visite bij Steven de Peven. EN DAN NOG VEEEEEL MEER!

€ 11,47,- entree