Laws of the Game | werkreis deel 4

Laatste week in Suriname, waarin we perfect op schema liepen, de laatste filmdag hadden, een knallend wrap-party vierden, heel veel McDonalds moesten eten, het binnenland van Suriname hebben gezien en een onvergetelijk avontuur moesten beëindigen.  Op naar huis!

Door Marijke Phoa
Zie hier het eerste bericht in de reeks
Zie hier het tweede bericht in de reeks
Zie hier het derde bericht in de reeks

DSC08211Van links naar rechts: Antoine Brahim, ik, JP, Regina, Sergine Brahim, Qoesje, Faidra, Zamora (costume), Noele, Talisa (costume), Tian, onder: Aegina en Sander.

Dat was alweer de laatste week! We zijn precies op schema, met zelfs een reserve dag over! Ten eerste hebben we weer lange dagen op het voetbalveld gestaan. Met bijna geen beschutting is het echt uitkijken geblazen. Om de beurt werden de crew-leden ziek door de hitte. Om dan uiteindelijk, uitgeput, op de laatste restjes energie te horen ‘IT’s. A. WRAP’!!! Het zit er op. De laatste draaidag hadden we wel honderd man op de set rondlopen! Het ging niet altijd even soepel, soms deed de monitor het niet als de camera te ver op het veld stond…tja wat doe je dan als script continuity? Scoreborden moesten ter plekke nog even ‘geschreven worden’ (lees met tape knippen en plakken) en halverwege de opnames wilde het publiek/de figuraten alweer weglopen! Maar we hebben het voltooid, en het was ontzettend bevredigend perfecte shots terug te zien.

Dwight van The Gripbusters houdt niet van lachen

We zijn ondertussen ook nog een sponsordeal aangegaan met de plaatselijke McDonalds! Net als de andere sponsors zijn hiervoor tegenprestaties geboden, in het geval van McDonalds een fotoshoot voor een product van hun, maar dat moest dus in deze week nog gebeuren. We hebben dus heerlijk geluncht met de complimenten van de Mac, om daarna voor kippendijen (die alleen plaatselijk te verkrijgen zijn) een menufoto te schieten.

20160928_154611Hier poseren we wat meer casual met de merchandise

Ook hadden wij nog door de strakke planning een dag over om het binnenland van Suriname te ontdekken. Dit viel tevens mooi samen met de sponsordeal om één van de auto’s van Fernandes (ja die verkoopt meer dan alleen frisdrank) te fotograferen in de Savannah van Suriname. Een fijne bijkomstigheid was dat ik vervolgens met een dikke 4×4 mocht rijden.

DSC00050#Baas

Na de hectiek van het filmen en het hele ontspannende tripje naar het binnenland, bleef er nog maar één ding over om te doen: een wrapparty! Het was even zoeken, we moesten wel naar drie verschillende locaties om eindelijk de juiste sfeer te pakken te hebben, maar ook dat was weer eens het zoeken waard geweest. We hebben met z’n allen de hele avond doorgedanst, En morgen weer naar huis.

 

Foto’s van mijzelf, video van Dwight Cooman, hoofdfoto van Eren Kaplan