Laws of the Game | werkreis deel 2

De eerste week zit er alweer op en de ”kick off’ barbecue is gevierd want morgen is de eerste draaidag! Een zeer hectische week waarin we moesten wennen aan Paramaribo en roeien met de riemen die we hebben!

Door Marijke Phoa
Zie hier het eerste bericht in deze reeks

04711Van links naar rechts, boven: JP, Annemarieke, Aegina, Regina, Barney, Zamora, Tian, (onder) Marijke (ik) en Eren.

De eerste week bestond uit een heleboel lokatiescouten. Normaal gesproken is er een productiebedrijf dat een database heeft van mogelijke locaties die voldoen aan de eisen van de regisseur. Dan bladert hij of zij door de database en kan je een shortlist maken waar je naartoe wilt. Deze was er helaas niet, dus moesten wij in twee teams rondrijden door de stad tot we wat interessants zagen. Een heel traag proces, eentje die – gezien wij over twee weken alweer naar huis moeten – niet heel wenselijk is.

04864De regisseur (Aegina) en set designer (Annemarieke) op locatiescouttocht

Maar goed, de locaties zijn gevonden en we hadden wel in één keer Paramaribo goed leren kennen. Ondertussen was de technische helft van het team bezig met de apparatuur voor de opnames veilig stellen. Door het lokale bedrijf The GripBusters werden wij van lampen en collega’s voorzien die de boel gaan verlichten.

Zelf heb ik ook niet stil gezeten. We zijn een kleine crew, waardoor er gewoon geholpen moet worden waar je kan. Ik heb dus naast PR en Script Continuity ook taken van de eerste Assistent Director overgenomen en een deel van de productionele taken. Vanaf nu heb ik dan ook de nieuwe titel van Line Producer en PR. Dat houdt in dat ik de planning en de voortgang overzie, productioneel help waar kan en gewoon de promotie blijf doen.

Hieronder een impressie van de vruchten van mijn werk als PR, ons bezoek aan een televisiestation:

 DSC05222Ik, Aegina, Qoesje Nagessersing (presentator QN-Sports) en Regina (producer)

 

Foto’s en video’s zijn gemaakt door Eren Kaplan